tips anbefalede udbytteaktier tradingview stock screener
Nyheder

Find udbytteaktier med TradingView Stock Screener

TradingView er et af de mest populære værktøjer til teknisk analyse af aktier. Med TradingView Stock Screener kan du også nemt finde frem til udbytteaktier eller aktier, der er i stigende trends. Her viser vi dig, hvordan du bruger aktiescreeneren fra TradingView til at finde udbytteaktier.

TradingView Stock Screener

Vi skal ikke bruge nogen tid på TradingView teknisk analyse værktøj, da vi har gjort det tidligere. Her vil vi i stedet fokusere på, hvordan du kan bruge TradingView til at finde frem aktier med aktiescreener. Dette kan være yderst nyttigt. For eksempel kan du hurtigt finde frem til aktier med store udbytter, aktier der er i trends, eller aktier der er oversolgt.

TradingView analyseprogram

Hvis du ikke allerede har TradingView, er dette et analyseprogram, vi virkelig kan anbefale. Du får adgang til aktiekurser og indekser fra de fleste børser i hele verden. Derudover har du adgang til valutakurser, makrotal og indekser for shipping og råvarepriser. For de fleste aktieselskaber og makrobegivenheder får du også adgang til markedets forventninger. Dermed kan du forberede dig godt til det næste rentemøde i USA eller når Apple fremlægger tal.

Som ny bruger kan du prøve Pro versionen af TradingView gratis i 30 dage. Efter prøveperioden kan du selv bestemme, om du vil abonnere på tjenesten, hvilket giver dig flere værktøjer, eller om du vil bruge gratisversionen af TradingView. Stock Screener er tilgængelig i alle versionerne, også i gratisversionen. For at prøve programmet kan du trykke på knappen nedenfor.

  • Anbefalet analyseprogram

  • Historisk udbytteoversigt

  • Teknisk analyse

Grundlæggende brug af TradingView Stock Screener

Når du er logget ind på TradingView teknisk analyseværktøj, kan du se en menu nederst til venstre. Her trykker du på Stock Screener. Du får nu frem aktiescreeneren, og øverst på denne har du en menu, der ser ud således:

1 tradingview stock screener udbytte aktier

Aktiescreeneren er nu udfyldt med en del forudvalg, og disse står du naturligvis frit til at ændre på. Vi starter med det amerikanske flag, som du finder på højre side af menuen. Trykker du på dette, kan du vælge, hvilket geografisk område du vil søge igennem. Her kan du for eksempel vælge USA fra, tilføje Norge, Sverige, Tyskland og et utal af andre lande. Der er også en genvej til at søge gennem samtlige aktier, som er tilgængelige i TradingView.

Længst mod højre på Filters kan du tilføje filtre for at udelukke aktier, som ikke er interessante. For eksempel kan du udelukke aktier, som er på 52 ugers højde, har en market cap over eller under en bestemt værdi, eller fokusere på aktier, som driver indenfor en bestemt sektor eller industri.

Til venstre for Filters, hvor der står High-Dividend, kan du vælge Screens. Dette er en nyttig genvej til hurtigt at finde frem til aktier, som er på all time high, all time low, outperformer eller underperformer 50SMA.

Find udbytteaktier med aktiescreener

2 screener udbytteaktier

Fremgangsmåden for at finde udbytteaktier med aktiescreener er enkel, og dette kan gøres på 2 måder. Du kan enten vælge Dividends fra rullemenuen øverst til venstre som vist ovenfor, eller du kan manuelt indstille forskellige parametre for hvilken type udbytteaktier du vil finde med TradingView Stock Screener.

3 aktie screener

Først går du til Filters og søger på dividend. Nu kan du vælge at søge efter selskaber, som har udbetalt udbytte med en samlet værdi mellem to summer (Dividens Paid FY), Dividend Yield Forward som enten har en forward yield over eller under en bestemt værdi du indsætter, Dividend per Share MRQ over eller under en bestemt værdi, eller Dividend per Share FY over eller under en bestemt værdi.

Screens kan du tilføje andre værdier, som skal opfyldes. For eksempel, hvis du vil finde udbytteaktier, der trender, vælger du Outperforming SMA50. Dette gør, at du kun får frem udbytteaktier, som ligger over 50 dages jævnet, glidende gennemsnit. Altså udbytteaktier, som er i stigende trends.

Under Filters kan du åbne en menu ved at trykke på de 3 lodrette prikker. Her kan du vælge, hvordan aktierne skal rangeres i TradingView Stock Screener. I vores eksempel er vi interesserede i aktier, som har en forward udbytteyield over 5 %, og som er i stigende trend. Vi vælger derfor Dividend Yield Forward og Simple Moving Average 50. Disse får du frem ved at søge efter dem i søgefeltet. TradingView Stock Screener tilføjer nu Dividend Yield Forward og Simple Moving Average 50 i kolonnerne, så du kan sortere aktierne efter bedst udbytteyield eller hvilke som trender stærkest som på billedet nedenfor.

4 stock screener find aktier med udbytte

Nu kan du nemt trykke på enten DIV YIELD FWD for at liste aktierne efter hvilke, der har højest udbytteyield eller SMA50 for at rangere aktierne efter hvilke, der har stærkest trend.

Meget høje udbytter

I billedet kan du se aktier med meget høj udbytteyield. Her er det vigtigt at huske på, at Dividend Yield Forward er beregnet ud fra dagens aktiekurs og ud fra historiske udbytter fra det sidste år. Altså er det ikke givet, at aktien vil have samme udbytteyield fremadrettet. Du bør derfor undersøge chartet for de aktier, du synes virker interessante. Her kan du tilføje udbytteyield for de sidste 10 år, så du kan undersøge udbyttehistorikken for selskaberne. Så kan du nemt se, om selskabet har en sund udbyttehistorik, som det kan holde over længere perioder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *